Tuesday, February 17, 2009

Exotic Foliage, Tropical and Garden Flowers.





Beautiful, extraordinary and amazing.. I just finish up my advance class with master of sugarcraft and cake deco in Australia , John Quoi Hoi . He's very excellent and really talented in sugarflower,he was demonstrated these flowers for me.. foliage likes marantha leaf, croton leaf, elk fern, coleus, varieties of tropical orchids such as vanda and dendrabium , garden flower such as parrot tulip and large rose… puas hati , walaupun mahal kelasnya bertuah dapat belajar dgn John.. award winner from Australia National Cake Competition, Royal Show and State competition.

7 comments:

MyCuppyCupCake said...

This is Shahril yg selalu org berckp. U r damn GOOD!!Terharu & bangga sb sifu shahril singgah ke blog kak ena. Tq for ur comments.

Shahril Shamsudin said...

Ha haaaa...

alaaa saja jer melawat time free free tak buat apa apa ni.. ermm orang selalu sebut?? ermm mesti yang negative kan? ha haaa....

MyCuppyCupCake said...

Shahril, ur flowers cantik sgt. Tp kat msia ni x de yg sgp bayar utk bunga ni. Semuanya nk murah. It's actually the art work, right? They dont know hw to value it.Nk buat bunga2 ni mkn masa (btl x cikgu?) kekadang pecah lg n tgn pun sakit dgn dawai2 tajam tu.Bydw, shahril ada buat kelas lg x? dah lama kak ena nk bljar dgn cikgu tp x tau mcmn nk contact.

Shahril Shamsudin said...

Tula saya dah over , saya start dari bunga gumpaste yang simple tapi macam saya cakap pada student.. cake decorating and sugarcraft never ending.selagi boleh explore akan di explore.. style yang saya buat adalah seperti yang matsaleh buat.. tapi kita boleh ubah bungani mengikut citarasa kita.. tapi tula kesanggupan untuk bayar la pulak.. tapi kak kalau kenduri sanggup berhabisan..berpuluh ribu..takkan wedding cake antara acara penting tak berani nak bayar btol tak? tula masalah pelanggan kita semua nak murah ..he hee.. kelas saya bukak balik bila balik malaysia bulan 6 nanti.. nanti saya contact.

Mis's Creative Cakes said...

Salam perkenalan cikgu Shahril.

Wou bestnya dapat peluang belajar dengan dia orang, agreed kata-kata u, "cake decorating and sugarcraft never ending" Selagi boleh explore akan di explore, sehingga sekarang saya masih nak belajar dan belajar, sebab saya percaya lain cikgu berlainan teknik dan tips. Syabas saya ucapkan untuk cikgu, oneday saya mesti nak belajar dengan cikgu shahril nie. boleh ke...

Shahril Shamsudin said...

boleh jeer... tunggu saya balik la tapi.

MIDNITE BAKER@ TAIPING,PERAK said...

haa kami tgu ler shah balik...

Post a Comment