Friday, March 19, 2010

Squires Kitchen Cake and Chocolate Exhibition






Ha haa Alhamdulillah akhirnya selamat juga tiba di Malaysia selepas 19 jam diatas kapal terbang.pengalaman 2 minggu di London memang tidak ternilai. Banyak juga yang pengalaman serta kenangan sepanjang berada disana. Selain melawat kota London sempat jugak jenjalan ke Paris.
Anyway.. Get back to sugar craft. Niat nak jumpa sugar artist seperti Alan Dunn, Tony Warren, Paddy Clark, Debiee Brown,Jan Cleyment May, Fumi Fukumoru Ediee Spence, Karen Davies, Sue Griffith, Geraldine Dahlke,Alyson Leleyman, Stephen Benison , Lindy smith, dan Ann Pickard akhirnya termakbul juga. Paling best selepas menanti hampir 10 tahun akhirnya berjaya jugak jadi anak murid Alan Dunn dan Tony Warren. Tak cukup dengan mini class sepanjang squires exhibition, sempat juga buat private class dengan Alan.. last minutes arrangement akhirnya Alan bersetuju untuk kelas one to one basis. So untuk tidak membazirkan masa, hanya mintak kelas demonstration dari Alan dunn. Dari situ Alan demonstrate nak buat Gebra dan rose flower, dan beberapa lagi daun daun dari bukunya sugar flower and foliage. Rupanya Alan ni peramah orangnya.. so sepanjang harila kelas dgn dia.. sempat jugak alan hadiahkan veiner dia buat satu set serta peony leaf cutter , dia gak ajar cara cara nak buat mould pun huhuuu complementary lagi tuu.. Paling tak sangka dia boleh pulak tunjuk lagi dua buku yang sedang disiapkan untuk keluaran hujung tahun ni dan tahun depan.. so wajib la beli… Dalam kelas tu jugak jumpa Satiya Narayansamy.. she is very talented, anak murid Alan Dunn jugak.. dalam buku terbaru Alan ada gubahan bunga yang Satiya buat dah sebijik macam Alan pun. Apa apa pun selepas menanti 10 tahun nak jumpak and belajar dgn Alan ni akhirnya tuhan makbulkan.. Thanks jugak pada Unitar kasi peluang ni kalau tak .. tak dapeklerrr.. so ni huh gambar gambar yang mampu dishare.. enjoy.

4 comments:

Nurainie said...

Thanks for sharing!

Bake Bliss said...

Great info! I wish I get to go...

Inasaly said...

salam sifu shahril
Tahniah..you mmg superb dalm bidang nie..akhir yer tercapai juga impian berjumpa dgn penulis2 terkenal tu..all the best..

MIDNITE BAKER said...

bestnya..nnti bole bukak kelas lagi kan heheh

Post a Comment